Početkom proljeća i dolaskom toplog, sunčanog vremena počinju i aktivnosti na otvorenom. Neki počinju s radovima u vrtu i voćnjaku a neki su ipak obožavatelji sporta i rekreacije.

Proljetno vrijeme najavilo je početak još jedne sezona motokrosa, enduro utrka  i off-road natjecanja. Brojni sudionici i vozači takvih utrka na vrijeme pripremaju svoje motore, maze ih, paze i opskrbljuju najboljim dijelovima kako ih na stazi nikad ne bi izdali i kako njihova vožnja i rezultati ne bi bili ugroženi.

Jedna od velikih zaljubljenika u moto sport i strastvena obožavateljica dva kotača je i djevojka po imenu Ines Stanić. Na prvu, djevojka iz susjedstva simpatičnog osmijeha koja studira, radi i svoje slobodno vrijeme ispunjava aktivnostima koje voli. A ono što voli nisu stvari koje bi puno pripadnica ljepšeg spola odabralo. Kao svoju strast i pravu ljubav Ines prepoznaje motor. Iskra je planula još u djetinjstvu, a kako je odrastala i zaljubljenost u vožnju, adrenalin i slobodu je rasla. Njen prvi odabir bio je klasični kroser od 125 ccm no s vremenom je shvatila da je ono što želi enduro i u tom pravcu je i nastavila.

Koliko je Ines vješta na motoru i hrabra govori i činjenica da se 2020. odlučila sudjelovati na poznatom Dinaric Rally-u, najpoznatijoj off-road utrci na Balkanu. Sudionici ove utrke suočeni su sa najizazovnijim terenima, beskrajnim poljima, brdima, dolinama, burom, vrućinom, hladnoćom i ostalim uvjetima i oslanjanju se isključivo na svoju hrabrost, izdržljivost, navigaciju i adrenalin.  To je bila njezina prva utrka, prvi doticaj sa ozbiljnom razinom vožnje i test njezine spremnosti.

Prva utrka i prva pobjeda! Nakon silnih napora i sati vožnje naša Ines odnijela je pobjedu na najtežoj utrci na ovim prostorima i dala sebi i svima oko sebe čvrst dokaz svoje izdržljivosti i hrabrosti. Kao da to nije dovoljno, Ines se bavi i akrobacijama kao stunt rider.

Kako smo i sami zaljubljenici u dva kotača i ovakvi pothvati nas oduvijek ugodno iznenade, odlučili smo Ines ponuditi suradnju i opskrbiti je kvalitetnim dijelovima renomiranih proizvođača te na taj način biti dijelom njenih uspjeha kojih je bilo i biti će još puno. Ines je našu ponudu prihvatila i od tada smo ponosni na svaki njen uspjeh i na svaki novougrađeni dio koji je pridonio rezultatu.

Kako se u posljednje vrijeme intenzivno priprema za novu sezonu, trebali su joj novi dijelovi te je svratila s povećim popisom. Spremno ju je dočekao naš Matija, stručnjak za motore i motodijelove, te joj pripremio poveću hrpu kvalitetnih dijelova poznatih brendova koje možete pronaći na www.motostop.hr  Novi dijelovi koji će svoje mjesto pronaći baš na njenom motoru su:

 • ulja i podmazivači MOTOREX
 • filteri HIFLO
 • svjećice NGK
 • dijelovi kočionog sistema TRW
 • pogonski lančanici JT SPROCKET
 • pogonski lanac D.I.D
 • plastike motocikla i zaštita diska UFO
 • ležajevi kotača i semerinzi prednjih vilica ALL BALLS
 • zaštita kvačila POLISPORT
 • poluge kvačila i kočnice ARC
 • gumeni gripovi PRO GRIP
 • bočni nogar MOOSE RACING

Opisala nam je što joj slijedi:

” Možda ste već imali priliku upoznati me kroz svijet enduro, relija ili stunt akrobacija. No ove godine, zahvaljujući Moto stopu i Sherco Hrvatska, odlučila sam se okušati u novom izazovu – trial disciplini.

Trial disciplina je svojevrsna kombinacija sporta i umjetnosti. Vozači se suočavaju s različitim preprekama i terenima koje trebaju savladati koristeći svoje sposobnosti i tehnike vožnje. Zahtijeva se izuzetna spretnost i koordinacija tijela kako bi se prevladale teške prepreke poput stijena, drveća, betonskih i drugih prepreka. Upravo zbog toga što se fokus ne stavlja na brzinu, već na preciznost i spretnost, trial je izuzetno izazovan sport, ali i nevjerojatno zabavan.

Na natjecanju ću koristiti Sherco ST 300 trial motocikl, specijalno dizajniran za trial disciplinu. Ovaj motocikl je izuzetno okretan te opremljen laganim okvirom, što omogućuje brzo i precizno kretanje na zahtjevnim terenima.  Karakteristika trial motora je u tome što se vozi bez sjedala te omogućava vozaču da stoji tijekom cijele vožnje kako bi imao maksimalnu kontrolu nad motociklom i mogao se kretati preko različitih prepreka s lakoćom.

S obzirom na to da sam tek početnik u ovom sportu sa odrađenih samo četiri treninga, veselim se izazovu koji je preda mnom i prilici da se okušam u nečemu novom. Natjecanje će biti odlična prilika za upoznavanje novih ljudi, isprobavanje svojih sposobnosti i učenje nečeg novog.

To je sve od mene za sada, držite mi fige! Uskoro ću se vratiti s još vijesti i dojmova nakon natjecanja. “

S ovim dijelovima naša Ines može biti sigurna u svoj motor i svoje rezultate i nastaviti nas oduševljavati svojim pothvatima. Poželimo joj sreću na natjecanju i odlične rezultate!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)