Ako pitate većinu ljudi o 2023. godini, vjerojatno vam neće reći ništa posebno. No postoji grupa ljudi, manja no čvrsto povezana jednom strašću i ljubavi. Govorimo o vlasnicima i obožavateljima Harley Davidson motora, bikerskog načina života i kulture. Za njih je 2023. godina posebna. Zašto? Razlog je smješten u periodu od 22. – 25. lipnja u Puskas Areni u Budimpešti. Harley Davidson slavi 120 godina postojanja i bili smo sretni prošle godine dobiti pozivnicu kao izlagači. Kako smo i sami ljubitelji mirisa goriva i ruku uprljanih od mehaničkih poslova a Harley Davidson nam je istinska ljubav, možete zamisliti uzbuđenje nakon ovakve vijesti. 

Poziv smo shvatili ozbiljno i pripreme su počele. Prvi korak bio je odabrati motor. Naš izbor konja za utrku pao je na model iz 2015., Harley Davidson Road Glide Special, elegantan model Harleya čije su prednje maske dizajnirane da sliče glavi morskog psa. Road Glide bio je naš izbor iz nekoliko razloga. Prvi razlog je njegov dizajn koji je na neki način prekretnica i odmicanje od svega onoga što se podrazumijeva i što je tradicionalno kad se spomenu Harley Davidson motori. Linije naglašene na prednjim maskama su na svojevrsni način bunt protiv tradicije. Drugi razlog su same karakteristike motora. Zapremina od 1690 ccm izaziva poštovanje među ljubiteljima dva kotača, glasnog zvuka i opakih kubikaža. LED prednja svjetla koja razbijaju i najmračniju noć, ručno podesivi stražnji ovjes motocikla, vrhunski sustav za informiranje i zabavu Boom! Box 6.5GT sa zaslonom na dodir i GPS navigacijom koja se može regulirati dvostrukim komandama koji se nalaze na novom, nagnutom upravljaču koji vozača postavlja u udoban položaj u kojem ima kontrolu. Ovaj model Harleya uključuje i dva tvrda bisaga, s One-Touch pristupom, tempomat i instrumente koji se lako tumače. Za dodatnu sigurnost u vožnji Road Glide Special je opremljen sustavom kočenja Reflex™  povezanim s ABS-om, a ekskluzivno obojena unutarnja oplata i ručno oslikani dijelovi poboljšavaju mu izgled.

Glavni razlog našeg odabira prvenstveno je bila izazovnost modificiranja ovog modela. Za sudjelovanje na ovom eventu odlučili smo se na određene modifikacije našeg motora. Dijelove osigurava Motostop.hr, partner Parts Europe-a, veleprodajnog distributera rezervnih dijelova i pribora, kao i opreme i odjeće za motocikle, quadove, osobna plovila i motorne sanjke čije artikle možete pronaći na web stranici motostop.hr i uvjeriti se u njihovu kvalitetu.

Modifikacija će se odvijati u Tom’s and Bandit’s garage, mjestu gdje se može servisirati i customizirati motor po vašem odabiru i gdje ćemo svaku zamisao prenijeti na motor. Preostalo nam je još razviti ideju što želimo dobiti od Harley-a. Napravili smo plan no imamo osjećaj da će se mijenjati kako će motocikl diktirati.  Projekt je službeno započeo 06. studenog 2022. kada je Road Glide stigao u Tom’s and Bandit’s garage gdje trenutno čeka sve dijelove. Kada stignu, kreće rastavljanje, modifikacija i priprema za Budimpeštu. 

Pratite naš blog i objave na web stranici  motostop.hr  kojima ćemo popratiti cjelokupnu pripremu za izlaganje i budite dio ovog nevjerojatnog putovanja!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)