Pozdrav svim ljubiteljima dva kotača i mirisa oktana! Želimo s vama podijeliti radosnu vijest a to je da je naša avantura krenula korak dalje. Pa da počnemo!

U prethodnom blogu ukratko smo vas proveli kroz neočekivanu vijest i stvaranje plana za izlaganje u Budimpešti. Spomenuli smo kako smo došli do izbora savršenog motora za ovaj event, što je utjecalo na našu odluku i koji su nam planovi. Vrijeme od pisanja prethodnog bloga proveli smo u razradi daljnjih planova i iščekivanju prvih dijelova kako bi naša ideja zaživjela u stvarnom svijetu.

Ovaj tjedan dostavljačka služba donijela nam je nekoliko kartonskih kutija. Na našu veliku radost bili su to novi dijelovi za našeg Harley-a. No, prvo da se osvrnemo na ono što je dosad napravljeno. Od prošlog bloga, našem motoru skinuli smo auspuhe, volan, amortizere, diskove, pločice i filter ulja. Tako ”raskopan”, motor je čekao nove dijelove koji su napokon došli. Zahvaljujući motostop.hr, partneru Parts Europe, veleprodajnom distributeru dijelova i opreme za motore, quadove, motorne sanjke i plovila, dijelove koje smo dobili su ”crème de la crème”, najkvalitetniji dijelovi renomiranih proizvođača.

Krenimo od prve kutije. Skupili smo se oko nje, sretni poput male djece koja su s nestrpljenjem čekala poklone ispod bora na božićno jutro. Vještim potezom skalpela kutija se otvorila. Zamotani u debeli sloj zaštitne ambalaže bili su auspusi. No, ne bilo kakvi! Na naš motor stavljamo KessTech auspuhe koji su sve samo ne obični. Auspusi su dostupni na linku – https://www.motostop.hr/kategorija-proizvoda/ispusni-sustavi-prema-vozilu/

S njima ne vozite vaš motor – s njima ga živite i osjećate!  KessTech je stručnjak kada se radi o ručno i elektronički podesivim ispušnim sustavima za motocikle. Oni omogućuju motociklistima nevjerojatno iskustvo vožnje – pravu i originalnu zabavu u vožnji koja je rezultat uspješnog spoja glasnog zvuka koji je 100% legalan i nikada ne morate brinuti hoće li vas policija ili ovaj s tehničkog krivo gledati.  Zvuk pune glasnoće, zahvaljujući ventilu smještenom na kraju prigušivača, optimizirana izvedba i apsolutno privlačan izgled više su nego dovoljan razlog za promjenu na vašem motoru. Auspusi koje smo dobili karakteriziraju 3 moda: otvoreno, poluzatvoreno i zatvoreno. Možda je ovo zbunjujuće na prvu no dopustite da vam pojasnimo; auspusi dolaze s klapnom koja je elektronski upravljana tipkalom koja se originalno montira na kućište Harley-a. Pomoću tog tipkala klapna se otvara i zatvara pri čemu vozač mijenja zvuk svojeg motora, ovisno o tome gdje se nalazi i što želi.

Dodatno, postoje još dvije inovacije:

  1. Prilagodba snage – u isključenom i srednjem načinu rada dostupan je dodatni nalet snage. Sustav automatski detektira kada vozaču iznenada treba više snage (primjerice, tijekom pretjecanja ili u opasnoj situaciji) i isporučuje dodatnu snagu bez potrebe da vozač mijenja način rada.
  2. Aktivna zaštita motora – kada ste u načinu rada OFF i ESE detektira da se motor sve više zagrijava, primjerice na semaforu kada je crveno, ventil se automatski malo otvara kako bi se smanjio protutlak ispušnih plinova i ispustila toplina. Ako se profil vožnje promjeni u toplinski manje kritičnu situaciju, ponovno se aktivira rad OFF.

Auspusi su homologirani, posjeduju EU certifikat i samim time posve su legalni što znači da su u svakom načinu rada ispunjeni svi zakonski zahtjevi u pogledu performansi, emisije štetnih plinova i emisije zvuka. Ponudu KessTech auspuha možete pronaći na motostop.hr  

Pratite naš blog i pročitajte nastavak naših priprema jer stvari postaju sve zanimljivije. Čitamo se uskoro!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)