Pozdrav ekipa, kol’ko god vas ima!

Opet smo malo putovali, ovaj put na sjever Njemačke, točnije Bad Salzuflen. Nismo išli samo zbog pive i dobre klope, da ne bi odmah pomislili. Mada njihove delicije nismo zaobišli, nekak’ smo uvijek bili za pojest’ i popit’.

Bad Salzuflen. Mali, pitomi gradić prema sjeveru Njemačke. Tam’ su onak’ drvene, klasične kućice koje često vidite po razglednicama i fotkama s interneta. Površina od nekih 100 km2 dom je za oko 54 000 stanovnika. Krase ga mirnoća, friški zrak, susretljivi ljudi i obilje termalnih izvora i toplica. Jedan od ljepših gradova u kojima smo bili.

Ovaj mali gradić ove godine bil je domaćin jednog eminentnog i svjetski poznatog eventa: CUSTOMBIKE SHOW. Svaki pravi obožavatelj motora, pogotovo Harleya i sličnih, ovo mora posjetiti bar jednom u životu (mada mi savjetujemo i češće). Ove godine izložba se održala od 01. do 03. prosinca u Messezenrum Bad Salzuflen.

Izložba je ove godine, prema podacima koje smo dobili, okupila 300 izlagača i prek’ 1000 motora sa svih strana kugle zemaljske tak’ da slobodno možemo reći da je ovo fakat dobra prilika za nekaj videti i za nekoga upoznati, steći nekakvo poznanstvo. Od osnutka showa, pobjednici su dolazili od Skandinavije do Slovenije i od Bjelorusije do Portugala. Kao logičan slijed, “International Custombike Championship Germany” postaje “European Custombike Championship”, gdje su dobrodošli customizeri iz cijelog svijeta.

Ajmo mi sad na samu izložbu! Ove godine se obilježava obljetnica Harleya pa je i u tom štihu i napravljen program. Program je raznolik, atraktivan i zanimljiv i zamišljen je k’o veliko natjecanje podijeljeno po kategorijama: najluđi motocikl, najbolji moped, najbolji clubstyle, najbolji sportski motocikl, najbolji lakirani motocikl, najbolji fighter, najbolji bpbber, najbolji roadster, najbolji chopper, najbolji cafe racer, najbolji odlschool, novak godine, najblje osmišljeni, naradikalniji, i najbolji na sajmu.

Konkurencija je bila jaka i sudionici su se ove godine morali dobro pomučiti ak’ su se hteli istaknuti i pobijediti. Pobjednici su doma išli s trofejima, certifikatima, novčanom nagradom od 5000 eura i titulom European Custombike Champion-a.

Mi smo išli turistički, malo pogledati i stvoriti nove poslovne vrzr i konatkte jer se na izložbi, osim izlagača, nalaze i proizvođači dijelova i dodataka za motore. Bumo se pohvalili da je to dost’ dobro prešlo i na motostop.hr uskoro možete očekivati novitete u ponudi. Sa sobom smo vam donesli i malo fotkica pa si pogledajte i barem tak’ osjetite atmosferu.

A do sljedećeg pisanja, živi bili!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)