Pozdrav, ljubitelji motora i dva kotača!

Prošlo je neko vrijeme od naše zadnje objave o Harley-u i novostima vezanim uz modifikaciju no evo nas ponovno. U zadnjoj objavi skinuli smo oklope s našeg motora i opremili ga novim retrovizorima a time se i bližimo kraju našoj preradi. Iznimno smo zadovoljni rezultatima i nestrpljivo očekujemo kada ćemo s vama moći podijeliti finalnu verziju Harley-a spremnu za 120. obljetnicu u Budimpešti.

U zadnjem blogu vidjeli ste da je naš motor “razgolićen”. Skinuti su oklopi, konkretnije, blatobrani, splitter, rezervoar i bočne maske te su poslani na pripremu za lakiranje.

A priprema obuhvaća sljedeće: temeljito čišćenje svih dijelova od nečistoća, masnoća i zaprljanja kako bi se primer (po narodski rečeno, špric kit) što bolje primio.

Nakon sušenja, finim brušenjem uklonile su se i najmanje neravnine i dijelovi su poslani na lakiranje.

Odlučili smo se za kombinaciju crne i crvene. Nijansa crvenog vina odlično se složila s prekrasnom crnom bojom ali i ostalim detaljima na motoru, primjerice koncem na sjedištu.

Pojedini dijelovi oslikani su pomoću drugih dijelova (uzorak pčelinje saće dobiven je pomoću mrežice koja se nalazi na splitteru) i moramo reći da je to bila odlična zamisao i drastično olakšanje posla.

Sve zasluge ovim putem šaljemo lakireru Juri jer je posao koji je obavio više od odličnog i ima preporuku od čitavog motostop.hr tima.

Ovo je predzadnja etapa u našoj cjelokupnoj avanturi. Lakirane dijelove sada je potrebno vratiti na motor a to će najbolje napraviti naš majstor Tom. Kada se motor vrati u jedan komad, spreman je za put u Budimpeštu gdje će, nadamo se, osvojiti poglede i srca okupljenih.

A govoreći o eventu u Budimpešti, očekuje vas pregršt sadržaja zabave i aktivnosti u kojima možete sudjelovati. Uvjerite se i sami u to klikom na link ? https://hd120budapest.hu/site/en/news i doznajte sve detalje vezane uz event, putovanje do tamo, boravak i smještaj, show, hranu, piće, glazbu i izvođače, nagradne igre i mnogo više.

Da ponovimo, event službeno počinje 22.06.2023. i traje do 25.06.2023. Obilježava se 120 godina vjerojatno najpoznatije marke motora (čitaj kultne ikone) koja se ikad vozila. Logo Harley Davidsona se često bude motiv za tetovažu, print na majicama a posjedovanje Harley-a često znači preobražaj u potpuno drugu osobu nakon što se sjedne, upali i doda gas. Ljubitelja i pravih obožavatelja koji žive bikerski život nema previše no svi oni će se okupiti u Budimpešti i provesti nezaboravno vrijeme zajedno.

E sad, ako smo vas zagrijali za ovu manifestaciju i razmišljate o odlasku, onda smo postigli što smo htjeli!

Čitamo se uskoro, čim motor vratimo u jedan dio. Budite pozdravljeni!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)