Posjetili smo IMOT u Münchenu i to je otprilike sve pozitivno što možemo reći o ovom sajmu. Slušali smo od prijatelja i poznanika, koji su prošle godine bili na IMOT-u, da sajam više nije što je nekad bio. No, zbog nostalgičnih sjećanja na prošla vremena, kada je to bio veliki događaj, odlučili smo zanemariti sve negativne komentare. Stoga smo u petak, nakon nekoliko godina izbivanja, s entuzijazmom krenuli prema Münchenu posjetiti IMOT, s visokim očekivanjima. Međuti, ostali smo razočarani.

Prvo, IMOT se znatno smanjio – i kada kažem smanjio, teško je opisati u kolikoj mjeri. Cijeli se sajam odvio u dvije hale, gdje su organizatori smjestili i prostor za hranu, veliku pozornicu i poligon za vožnju. Većinu izlagača činile su agencije za organizaciju motociklističkih putovanja po Europi, uz brojne štandove s opremom sumnjive kvalitete i nekoliko hrabrih izlagača.

Ipak, da se ne fokusiramo samo na negativne aspekte, bili su tamo Kawasaki, Honda, Suzuki i Yamaha, kao i drugi izlagači poput Jacky’s Garagea s njihovim vizijama BMW motocikala i, naravno, BMW-ov štand. Svaka čast na hrabrosti i profesionalnoj prezentaciji njihovih brandova.

Cijelo putovanje popravio je posjet Harley Davidson House of Flames. Na danima otvorenih vrata nudilo se pivo i kobasice, a za pogledati je bilo mnogo predivnih Harleya. S ulaza se vidjela hrvatska zastava koja vijori u prostoru, naravno, ekipa koja organizira putovanje u Lijepu našu. Sve u svemu, odličan završetak inače uzaludnog putovanja.

Ukratko, što se tiče IMOT-a bilo je malo toga za veliki put. Evo nekoliko fotografija kako je to izgledalo. Što se tiče iduće godine, nažalost, vjerojatno ćemo preskočiti IMOT.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)