Pozdrav svima, dragi moto ljubitelji!

Javljamo vam se iz Budimpešte, točnije, Puskas Arene, gdje se event održava. Sretno smo stigli, motor je u komadu stoga taj dio avanture možemo proglasiti uspješnim. Samo mjesto održavanja eventa je ogromno! I doslovno mislimo ogromno! Na slikama nam nije djelovao tako no kada smo stigli ostali smo u čudu. Uostalom, evo par fotki iz ptičje perspektive pa prosudite sami.

Kad smo stigli, uzeli smo malo odmora od vožnje, smjestili se i odahnuli. U Budimpešti su vrućine žestoke, kao i kod nas, stoga nismo ni imali previše poleta u sebi. Međutim, što se mora, nije teško! Prvi dan bio nam je rezerviran za pronalaženje svog mjesta na izložbi, iskrcavanja motora i jedno dobro “glancanje” prije same izložbe. Nek se sjaji ko sunčeko!

U Areni je prvi dan bila poplava motora, izlagača, posjetioca. Svi u žurbi, pokretu, divljenju i opčinjenosti tolikim primjercima ručno dorađivanih motora legendarnog Harley Davidsona. Nekako nas je sav taj pokret oko nas hipnotizirao i vrijeme nam je proletilo. Dok smo trepnuli, obavili smo sve što je prethodilo izložbi i preostalo nam je jedino ubiti vrijeme do spavanja. Prozujali smo malo Arenom, istražili okolicu, obavili večeru i pošli na spavanje.

I taman kad čovjek pomisli da dan nije mogao bolje proći, pojavi se nešto što pomrsi planove. Uslijed vrućina i sparina koje vladaju, nastalo je grmljavinsko nevrijeme s jakim naletima vjetra. Posljedice je najviše osjetio šator koji, usprkos čvrstoj konstrukciji, nije izdržao toliku silinu vjetra.

Čekali smo da stane i da se nevrijeme smiri, nesvjesni štete koja je nastala. Kad je napokon posustalo, imali smo što za vidjeti; srušeni šator koji je trebalo ponovo postaviti jer izložba počinje drugo jutro. Uz malo truda i združene snage, šator smo vratili na prvotnu poziciju i napokon se dočepali kreveta.

I ZVONILO JE! Alarm nam je svojim reskim zvukom dao do znanja da ono zbog čega smo došli uskoro počinje. Ustali smo, spremili se, popili kavu i zauzeli mjesto pod šatorom pored motora. Izložba je počela i posjetitelji su uskoro popunili prostor Arene poput mrava. I nisu bili razočarani!

Iako je nama naš motor najljepši, izloženi primjerci doista su bili vrijedni divljenja i pažnje. Svaki izloženi prmjerak ručno je modificiran i jednako kao u našeg uloženo je mnoštvo vremena i truda kako bi se postigla 100% spremnost za izložbu. Kraj svakog je stajao ponosni tim izlagača, upijajući poglede oduševljenih posjetioca, razmjenjujući iskustva s drugim timovima i strpljivo odgovarajući na pitanja posjetitelja. Zanimljivo je kako je svaki motor priča za sebe: svakim se htjelo postići nešto drugo, svaki ima svoju pozadinu. Zašto baš taj dio, zašto baš ta boja, zašto baš tako? Neki su ostvarenje dugogodišnjeg sna i vizije vlasnika koji se spremao za ovaj dan, drugi je tribute određenoj osobi, događaju ili trenutku u povijesti. Pojedini su retro modeli koji poput uljeza iz prošlosti stoje u 2023. i podsjećaju sve okupljenje na neka prošla vremena i same začetke legendarnog Harley Davidsona.

Moramo priznati da smo prvi dan izložbe bili ugodno iznenađeni razinom oduševljenja posjetioca i ostalih izlagača. Naš motor je dobivao popriličan komad pažnje, što zbog izgleda, izvrnih i kvalitetnih dijelova (prednja maska, nijansa lakiranja, JET AIR CLEANER filter zraka i LEGEND zračni ovjes doista su impresionirali okupljene). Međutim, KESSTECH ispušni sustav s tri moda zvuka, elektrnički upravljan putem tipkala na volanu odnio je pobjedu. U nekoliko navrata morali smo paliti motor da bi radoznalim posjetiteljima prezentirali zvuk na sva 3 moda, pritom objašnjavajući kako se mod bira prema trenutnom raspoloženju ili okolini kojom se vozi (primjerice, ako prolazite kraj susjeda koji je ljubomoran na vaš motor, naravno da ćete staviti otvoreni mod).

Da rezimiramo, putovanje i prvi dan izložbe prošli su odlično, ispunjeni veselim trenucima, pozitivom, ugodnim razgovorima, sklopljenim novim poznanstvima i razmijenjenim iskustvima. Pozivamo vas sve da provjerite www.motostop.hr i pronađete kvalitetne dijelove i opremu renomiranih brendova za svoj motor i sebe.

Jednako tako vam svima šaljemo pikantni pozdrav iz Budimpešte! Pratite nas i čitajte i dalje jer ćemo se vjerno javljati svakog dana izložbe. A sad idemo na gulaš!

Veliki moto pozdrav,

Tom’s and Bandit’s Garage

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)